Waarde

De Griekse filosoof Heraclitus verkondigde reeds 2500 jaar geleden “panta rhei” of “alles stroomt voortdurend, alles is in beweging”.  Dit geldt ten volle voor de waarde van vastgoed.

Vastgoed is als investeringsobject onderhevig aan diverse vormen van transformatie. Elementen van “wijziging” die voortdurend in beweging zijn.

De belangrijkste vormen van transformatie zijn de maatschappelijke transformatie (welke vastgoedinvesteringen hebben nog een maatschappelijk draagvlak? ), fiscale en juridische transformatie (vastgoed is een “belastbaar object” bij uitstek), wijzigende omgevingsfactoren (zowel fysiek als wetgevend – men denke maar aan de stikstofproblematiek) en digitaal / technologisch (vastgoed ontsnapt niet aan de digitale transformatie van onze samenleving).

Het IVV brengt al deze factoren van transformatie in kaart, met name op het vlak van de waardebepaling van vastgoed. Het IVV zoekt samen met haar partners naar oplossingen om deze waarde te beschermen tegen negatieve invloeden, of ten volle te laten genieten van positieve factoren.  

“Panta Rhei” is de enige constante waarmee we op onze tocht geconfronteerd worden. We bieden dan ook diverse en dynamische oplossingen aan via  Unlock.

  • Lid worden?

    Het IVV biedt heel wat voordelen

    Ontdek de voordelen

  • Heeft u een vraag of opmerking?

    Het IVV helpt u graag verder

  • Onze partners